Dodeljevanje številk GS1 za izdelke s spremenljivo vsebino

Izdelki s spremenljivo vsebino se prodajajo v različnih merah. Na trgu imamo denimo tehtane izdelke (salame, meso, sir, sadje, ...), pa izdelke, ki se prodajajo po kosih (število vijakov), in izdelke, ki se prodajajo na metre (tkanina, vrv, preproge).

Posebnost označevanja izdelkov s spremenljivo vsebino s črtno kodo EAN je, da je del črtne kode uporabljen za zapis podatka o količini, npr. teži. Tako za edinstveno identifikacijo izdelka ostane na voljo le 5 cifer, kar ne omogoča dovolj kombinacij za globalno označevanje.

Zato so te številke specifične za vsako državo, kjer se izdelki prodajajo. Oštevilčenje takih izdelkov je treba prilagoditi ciljnemu trgu.

GS1 Slovenija dodeljuje številke za označevanje izdelkov s spremenljivo vsebino za prodajo v Sloveniji.

Članom GS1 Slovenija, ki izvažate izdelke s spremenljivo vsebino in nimate svojih podjetij ali zastopnikov v tujini, nudimo pomoč pri pridobitvi ustrezne številke GS1, veljavne v državi prodaje. Nudimo strokovno podporo za uporabo teh številk v skladu z nacionalnimi rešitvami v drugih državah.

Kako označujemo izdelke s spremenljivo vsebino?


Potrebujete številke za spremenljivo vsebino?

 

Še niste član GS1?

Kolektivni član GS1 Slovenija lahko postane vsako podjetje, institucija ali fizična oseba, ki želi uporabljati sistem GS1 za identifikacijo svojih izdelkov in storitev ter lokacij za računalniško izmenjavo podatkov.

Včlanitev in pridobitev številk GS1
 

Ste že član GS1?

Potrebujete dodatne številke GS1? Prijavite se na portal za člane GS1 Slovenija z uporabniškim imenom in geslom vašega podjetja (Moj GS1).