Dodeljevanje številk GS1 GLN

Globalna lokacijska številka (Global Location Number - GLN) se uporablja za identifikacijo pravnih subjektov, njihove organizacijske strukture in lokacij.

Številka GS1 GLN je ključni element računalniške izmenjave podatkov. Omogoča edinstveno in učinkovito identifikacijo poslovnih partnerjev in fizičnih lokacij ter je nujni pogoj za elektronsko poslovanje.

Glavna lokacijska številka GS1 GLN, ki označuje sedež podjetja in se uporablja za identifikacijo partnerja v elektronskih sporočilih, je ob včlanitvi v GS1 Slovenija dodeljena vsakemu članu avtomatično.

Če želite identificirati več lokacij, to lahko storite na podlagi naročila intervala številk GS1 GTIN (predpone podjetja GS1), s katerimi sicer označujete tudi izdelke. Za številko GLN se uporablja ista številska struktura kot za GTIN-13.

Uporabljene številke GS1 GLN morate prijaviti v portalu GS1 Slovenija (Moj GS1). Te številke so objavljene v mednarodni bazi GEPIR, kjer so zbrani podatki o uporabnikih sistema GS1 in številkah GLN po svetu.

Kako kreiramo identifikacijske ključe GLN?


Potrebujete številke GLN?

 

Še niste član GS1?

Kolektivni član GS1 Slovenija lahko postane vsako podjetje, institucija ali fizična oseba, ki želi uporabljati sistem GS1 za identifikacijo svojih izdelkov in storitev ter lokacij za računalniško izmenjavo podatkov.

Včlanitev in pridobitev številk GS1
 

Ste že član GS1?

Potrebujete dodatne številke GS1? Prijavite se na portal za člane GS1 Slovenija z uporabniškim imenom in geslom vašega podjetja (Moj GS1).