Novi priročnik prinaša nekaj novosti uporabnikom standardov GS1
 

Ob izidu nove različice Uporabniškega priročnika za člane GS1 Slovenija ponovno opozarjamo, da ponovna uporaba že dodeljene globalne trgovinske številke – GTIN ni dovoljena v nobenem primeru.​

Novi priročnik prinaša nekaj novosti uporabnikom standardov GS1

Posodobljen Uporabniški priročnik, ki je dostopen TUKAJ, je namenjen uporabnikom sistema GS1. Med zakonitostmi identifikacije izdelka tokrat izpostavljamo pravilo, da številk GTIN ni možno več ponovno uporabiti. Številke, ki so bile dodeljene opuščenim prodajnim enotam, se ne smejo ponovno uporabiti za druge prodajne enote ne glede na to, koliko časa je preteklo od opustitve prvotne prodajne enote. Novo določilo velja od 1. januarja 2019.

Sicer obsežen, a uporabniku prijazen in enostaven dokument s poudarkom na oštevilčenju in črtnem kodiranju se v osnovi ne spreminja, pomembno pa je, da sledi razvoju tehnoloških, informacijskih inovacij in potrebam učinkovitih globalnih preskrbovalnih verig. Podrobne informacije o osnovah sistema GS1 in načinu oštevilčevanja izdelkov so vsak mesec za člane dostopne tudi na uvodnem webinarju in drugih dogodkih, kjer so dobrodošla tudi bolj specifična vprašanja o izzivih, s katerimi se naši člani pri poslovanju soočajo.

Za vsa nadaljnja vprašanja o dodeljevanju številk GS1 si oglejte spletno stran GS1 Slovenija ali kontaktirajte ekipo GS1 Slovenija.