Reportažo z Logističnega kongresa je v aprilski številki objavila revija Transport&Logistika.

Svetovalka v GS1 Slovenija Karmen Balantič je za omenjeno revijo izpostavila nekaj aktualnih dogajanj. Dejala je, da so trenutno v ospredju digitalna transformacija logistike, zagotavljanje vitkosti in agilnosti preskrbovalne verige, umetna inteligenca, pametne tehnologije.

»Brez standardov GS1 v teh procesih ne gre. Treba je namreč zagotoviti interoperabilnost vseh tehnologij, ki jih podjetja uporabljajo, da se vsi členi preskrbovalne verige povežejo med seboj. Kajti ključno je, da vsi govorimo oziroma govorijo isti jezik. Nenazadnje to že zahtevajo potrošniki in zakonodaja,« poudarja Balantičeva.

Na stojnici so lahko obiskovalci izpolnili anketo o logistični nalepki GS1 in si na ta način prislužili simbolno nagrado. V GS1 Slovenija namreč opravljamo raziskavo, s katero želimo izvedeti, kakšna je razširjenost uporabe zaporedne kode zabojnika (SSCC) in e-sporočila DESADV v Sloveniji.

Vljudno vabljeni, da anketo, ki je objavljena TUKAJ, izpolnite tudi sami. Tudi vi boste nagrajeni – v zahvalo vam bomo nagrado poslali po pošti!