4.7.2017

E-trgovina v Evropi prosperira, a trgi rastejo z različnimi hitrostmi

Če se je lani promet v spletni trgovini povečal za 15 %, naj bi se za približno toliko povečal tudi letos, ko naj bi promet v elektronskem poslovanju B2C predvidoma dosegel 602 milijardi evrov. Delež podjetij z več kot 10 zaposlenimi in ki imajo svojo spletno stran, nenehno narašča (če jih je bilo leta 2010 67 % od vseh maloprodajnih podjetij, jih je bilo lani že 77 %), a le 18 % jih tudi prodaja preko svoje spletne strani, ugotavlja poročilo.

Ob tem je hitrost rasti na regionalnih trgih različna. Zahodnoevropske države so še naprej vodilne in predstavljajo največji trg spletne trgovine, pri čemer Velika Britanija prva na seznamu, saj ustvari približno 33 % celotne evropske spletne prodaje. Na teh zrelih trgih je delež potrošniških nakupov na spletu najvišji na Otoku (87 %), Danskem (84 %) in v Nemčiji (82 %). Delež ljudi, ki kupujejo na spletu, pa je najnižji v Romuniji, Makedoniji in Bolgariji.

Kljub temu so države srednje in vzhodne Evrope dosegle najvišjo rast e-trgovanja v letu 2016; V Romuniji se je prodaja povečala za 38 %, tržišče na Slovaškem in v Estoniji pa se je povečalo za 35 %, Ukrajina je dosegla 31-odstotno rast, Poljska in Bolgarija pa 25 %. Kot ugotavlja poročilo, je 33 % spletnih nakupovalcev lani kupovalo čez mejo, pri čemer so v ospredju Luksemburg, Rusija in Švica, saj je v teh državah več kot 60 % kupcev preko spleta kupovalo iz tujine.

Nič presenetljivo ni, da je spletno nakupovanje bolj priljubljeno pri mlajših generacijah: dve tretjini mladih v starosti od 16 do 24 let pogosto kupuje po spletu, medtem ko le tretjina tistih v starosti od 55 do 74.

Poročilo prav tako razkriva izzive, s katerimi se potrošniki še vedno srečujejo pri svojih spletnih nakupih. Tri glavne pritožbe vključujejo hitrost dostave (17 %), tehnične napake (13 %) ter poškodovano blago (9 %).

Christian Verschueren, generalni direktor združenja trgovcev EuroCommerce, je dejal, da spletna trgovina in digitalizacija malo prodaje in veleprodaje v temeljih spreminja sektor ter ustvarja nove poslovne priložnosti in modele, nova delovna mesta in nove oblike interakcije s potrošniki. »Veliko več potrošnikov kupuje na spletu in veliko več trgovcev na drobno prodaja preko spleta, a bolj pomembno je to, da oboji združujejo spletno trgovanje in nakupe v fizičnih trgovinah brez težav v nekaj, kar postaja 'večkanalnost' v maloprodaji,« je poudaril.

O tej temi je bilo govora tudi na lanskem Dnevu GS1 Slovenija. Preberite več v prispevku:
DAN GS1 SLOVENIJA: Fizični in digitalni svet sta se med seboj prepletla