Med vrsticami - pogovori s strokovnjaki GS1 Slovenija


V petek, 18. decembra med 13.30 in 15.30 se nam pridružite Med vrsticami!

 

»Pravi« podatki – točni in usklajeni z vsemi partnerji, ki se vzdolž verige ne spreminjajo, in na njih temelječa sledljivost, so ključni dejavnik zaupanja v preskrbovalni verigi. Zaupanje podatkom in informacijam pa vodi do optimizacije in digitalizacije procesov, napredka in inovativnih rešitev.
Prisluhnite strokovnjakom in izvedeli boste, kako se na različnih področjih spopadamo s podatki v GS1 Slovenija in vabljeni, da nam zaupate tudi svoje izkušnje.

 

Začrtani pogovori

Med vrsticami z Matejo Podlogar

ob 13:30 z dr. Matejo Podlogar

Zakaj industrija potrebuje globalni podatkovni model

Strokovnjakinja za zagotavljanje in izmenjavo kakovostnih matičnih podatkov dr. Mateja Podlogar nam bo predstavila, zakaj vsi potrebujemo “ta prave” podatke. Globalni podatkovni model in rešitev GDSN skupaj zagotavljata en vir, eno pot, eno komunikacijo in eno samo definicijo kakovostnih podatkov, razumljivih tako poslovnemu svetu kot končnemu potrošniku.

Pridružite se ob 13.30

 

Med vrsticami z Rokom Staničićem

ob 14:00 z Rokom Staničićem

Kakovostna identifikacija izdelkov pomeni njihovo lažjo pot do kupca

Strokovnjak na področju pravilne uporabe standardov GS1, Roko Staničić bo predstavil uporabo globalne trgovinske številke izdelka - GTIN. Si predstavljate, da danes ne bi uporabljali kode EAN in številke GTIN? Vprašali se bomo tudi, kaj prinaša prihodnost na področju označevanja izdelkov.

 

Pridružite se ob 14.00

 

Med vrsticami z Marijo Groznik

ob 14:30 z Marijo Groznik

Kakovostni podatki za boljšo varnost pacientov

Strokovnjakinja na področju uporabe standardov GS1 v zdravstvu, Marija Groznik nam bo na primeru avtentikacije zdravil prikazala prenos podatkov med partnerji. Zakaj se v lekarni na recept ne more izdati zdravilo, če se pravi podatki ne prenesejo po zdravstveni oskrbovalni verigi? Gre za ponaredke ali »zgolj« pomanjkljive podatke?

Pridružite se ob 14.30

 

Začrtan pogovor z Matjažem Martinijem

ob 15.00 z Matjažem Martinijem

Zakaj ustrezna označitev bistveno vpliva na učinkovitost logističnih procesov?

Strokovnjak za označevanje enot s črtno kodo, Matjaž Martini bo predstavil praktične izkušnje in primere označevanja logističnih in drugih enot. Omejitev zapisanih podatkov v linearni kodi nas vodi v uporabo 2D kodne simbole, ki pa bo zahtevala nove prilagoditve poslovnih partnerjev.

Pridružite se ob 15.00


 

Celoten program in prijava na dogodek

Prijava je obvezna, kotizacije ni.

Začrtani pogovori

Vabimo vas, da se pridružite pogovorom s strokovnjaki GS1 Slovenija! Priključite se temi, ki vas zanima in aktivno sodelujte.

Vabimo vas, da se vključite tudi z vašimi vprašanji, mnenji in komentarji na aktualne teme. Hkrati pa bomo veseli, če vas bomo videli - pa čeprav preko ekranov.

Pridružite se nam Med vrsticami in prejmite dodatno darilo!

 

Za vse udeležence pogovorov pripravljamo še dodatno darilo. 

Pridružite se nam med 13.30 in 15.30!

 

#DanGS1Slovenija2020

Celoten program in prijava na dogodek

Prijava je obvezna, kotizacije ni.

sponzorji

Zlati sponzor


BizBox je napredna spletna platforma v oblaku, ki omogoča uporabnikom prijazno brezpapirno poslovanje in povezovanje z drugimi poslovnimi partnerji brez dodatnih namestitev programske opreme in stroškov. BizBox ponuja preprosto in fleksibilno uporabniško izkušnjo.Preprost in intuitiven uporabniški vmesnik vam omogoča hitro nastavitev procesov na način, kot vi poslujete v podjetju.
Panteon Group® spada med vodilne ponudnike e-poslovanja B2B in B2G v regiji. Z lastnim omrežjem Panteon.net®, celovitimi rešitvami in storitvami podpira poslovne procese tako multinacionalk, kot enoosebnih družb v trgovini, logistiki, proizvodnji, zdravstvu, javni upravi in bančništvu. Panteon Group® je član skupine Editel, aktivno sodeluje z GS1 Slovenija in posluje v skladu ISO 27001.

 

Srebrni sponzor


Špica International je vodilni slovenski ponudnik rešitev na področju identifikacijskih tehnologij, ki so jih vpregli v poslovne aplikacije s področja kontrole pristopa, upravljanja delovnega časa in oskrbovalnih verig. Proizvajajo reštev Time&Space, ki združuje funkcionalnosti evidence delovnega časa in kontrole pristopa. Poleg All Hours nudi še rešitve v oblaku: My Hours za beleženje časa in stroškov po projektih, Door Cloud, revolucionarno platformo za kontrolo pristopa in Frontman Find za digitalni popis osnovnih sredstev.
EOS KSI je del mednarodne skupine EOS, ki je del skupine Otto. Skupina EOS ima sedež v nemškem Hamburgu in je eden izmed vodilnih mednarodnih ponudnikov finančnih storitev. Glavno poslovno področje je upravljanje terjatev, velik del aktivnosti pa predstavlja odkup portfeljev zapadlih terjatev. Tudi v skupini EOS so se vprašali "Kakšna je vrednost podatkov?", saj so digitalni podatki postali ključna gospodarska dobrina. Poglejte si zanimivo mednarodno raziskavo in preverite ali so podatki novo zlato.
Petrol je poleg največje slovenske energetske družbe tudi največje slovensko podjetje po prihodkih ter ena največjih slovenskih trgovskih družb. Vse večjo vlogo pa igra tudi v regiji. Do nedavnega klasični naftni trgovec se danes strateško osredotoča na napredne in sofisticirane rešitve. Mednje spadajo upravljanje z energijo, vodami, stavbami in nenazadnje pametno upravljanje z energetskimi infrastrukturnimi sistemi celotnih mest. Kot ena izmed osrednjih energetskih družb v državah JV Evrope je Petrol protagonist pri povečevanju energetske neodvisnosti, energetske učinkovitosti, prihrankov CO₂, deleža obnovljivih virov energije in trajnostne mobilnosti.