Puščamo dobre sledi!

Rezervirajte si četrtek, 21. novembra 2019,

za jubilejni 10. Dan GS1 Slovenija!

 

Osrednja tema: SLEDljivost

#SpletniTrgovci #Amazon #SpletneTržnice #Fully #Sportina #Kovis #ogljičniodtis #logistika #industrija #zdravstvo #bančništvo #prehrana #podnebje #GoodHuman

 

Prijava na dogodek

 

Govorili bomo o SLEDljivosti na različnih področjih poslovanja: na spletnih tržnicah, v industriji, logistiki, zdravstvu, na področju prehrane ter tudi v izobraževanju. Posebni poudarek bomo letos namenili vprašanju okolja in ogljičnemu odtisu.

Moto letošnjega dogodka, ki povezuje številne teme v programu, je:
Puščamo dobre sledi!

 

»Poslovanje preko spletnih tržnic – izkušnje GS1 UK«

Iz Velike Britanije bosta z nami strokovnjakinji iz GS1 UK za spletne tržnice Monica Bird in Lorna Leaver. Predstavili bosta razlike med »spletno trgovino« in »spletno tržnico«, se posvetili vprašanju, v čem je poslovanje preko Amazona drugačno od eBaya oziroma drugih spletnih tržnic. Govorili bosta tudi o tem, na kaj vse se moramo pripraviti, ko se odločamo za prodajo preko velikih globalnih spletnih tržnic in ali si pri tem lahko pomagamo s standardi GS1.

  • Vabljeni vsi, ki že prodajate, ali pa se spogledujete z omenjenimi spletnimi velikani, in potrebujete praktične izkušnje iz prve roke!
  • Vabljeni tudi proizvajalci, ki prodajate predvsem v Sloveniji, saj smo povabili tudi Andraža Gaveza, predstavnika podjetja Fully in Društva spletnih trgovcev!

 

 

Sledi standardov v logistiki, industriji in trgovini

O uporabi standardov in o njihovih »dobrih sledeh« v logistiki, industriji in trgovini bodo govorili strokovnjaki iz gospodarstva. Aljaž Kovač, produktni vodja za logistične rešitve v Intereuropi, se bo osredotočil na oskrbovalne verige, saj se vzpostavljajo različni poslovni modeli, ki pa morajo zagotavljati transparentnost, učinkovitost, informacijsko podprtost in seveda integriranost poslovnih procesov med partnerji v verigi. Mag. Dragan Marić, regionalni vodja transporta v Sportini Bled nam bo predstavil sledenje pošiljk (Track&Trace) v tem podjetju. Spoznali bomo način izmenjave informacij med dobavitelji (iz Evrope in Azije) in centralnim skladiščem Sportine ter pripravo pošiljk za dostavo v vsako posamezno trgovino v vseh državah, v katerih delujejo Sportinine trgovine. Marjan Kralj, direktor družbe Kvint, ki je tudi zlati pokrovitelj Dneva GS1 Slovenija, pa bo občinstvu približal prakso iz industrije. Posvetil se bo zagotavljanju sledljivosti v kovinsko predelovalni panogi z uporabo standardov in nam predstavil primer dobre prakse v podjetjih skupine Kovis.

 

Sledljivost v okolju in naš ogljični odtis

Dr. Lučka Kajfež Bogataj je raziskovalka na področju meteorologije in klimatologije, ki je za svoje delo do zdaj prejela že več nagrad, med drugim v okviru Medvladnega odbora za podnebne spremembe (IPCC), kjer je članica, leta 2007 tudi Nobelovo nagrado za mir (razdelili so si jo z Alom Gorom). Ob svoji poklicni poti je ves čas javno aktivna na področju ozaveščanja v zvezi s podnebnimi spremembami in zato tudi prihaja na Dan GS1 Slovenija – počastila nas bo s svojo navzočnostjo in navdihujočim predavanjem!

 

Zagotavljanje sledljivosti = nujen ukrep v prehranski verigi

Kdo drug je bolj verodostojen, da to pove na glas, kot varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano v RS Igor Hrovatič. Srečujemo se namreč z raznoraznimi aferami na področju prehranskih izdelkov, sledljivost in označevanje morata zato v prehranski verigi dobiti večjo težo.

 

GS1 = Globalni Standardi številka 1

Mojstri za sledljivost, označevanje in kakovost podatkov iz GS1 Slovenija bodo na odru in v zakulisju na voljo za vsa vprašanja, ki ste jih vedno hoteli postaviti o:

  • matičnih podatkih: dr. Mateja Podlogar, vodja projektov GDSN in izobraževanja, bo govorila o »ta pravih« podatkih in njihovih dobrih sledeh. »Ta pravi« podatki – točni in usklajeni z vsemi partnerji, ki se vzdolž verige ne spreminjajo, in na njih temelječa sledljivost, so namreč ključni dejavnik zaupanja v preskrbovalni verigi.
  • učinkovitosti SLEDenja: Janez Zaletel, tehnični vodja, in Matjaž Martini, tehnični svetovalec, bosta odgovorila na vprašanje: »Kako do dobrih sledi s standardi GS1?« Pregledali bomo novosti na področju standardov in priporočil GS1 povezanih s sledenjem ter predstavili naše usmeritve v prihodnjem letu.
  • logistiki gotovine: Branko Šafarič, svetovalec za IT, se bo posvetil posledicam uporabe standardov za logistiko gotovine pri trgovcih. Kajti: z naslednjim letom začne veljati pravilnik o prevozu vrednostnih pošiljk, ki se deloma dotika tudi nekaterih komitentov.
  • sledljivosti v zdravstvu: Marija Groznik Stanković, tehnična svetovalka, nam bo približala zdravstvo, kjer je pozornost usmerjena predvsem v varnost pacientov in izvajalcev zdravstvenih storitev. S standardi GS1 je sledljivost v procesih v zdravstvu mogoče zagotoviti!
  • izobraževanju in certificiranju: prakso iz gospodarstva je treba v čim večji meri prenesti v učilnice. S tem namenom smo na GS1 Slovenija pripravili in že izvajamo program izobraževanja in certificiranja. V program certificiranja pa poleg dijakov, študentov in predavateljev vključujemo tudi zaposlene iz gospodarstva. Tako smo v letošnjem letu podelili 66 certifikatov GS1 stopnje 1 ‘Razume standarde GS1’. Vzporedno nastaja seznam mentorjev iz gospodarstva in predavateljev. Tako ekipa GS1 tudi v izobraževanju pušča dobre sledi!

 

Poslastica ob koncu ...

Jubilejni dogodek bomo zaključili prav na poseben način. Vsega, kar skrivamo v rokavu, vam ne bomo izdali, povemo pa lahko, da nas bo z razmišljanjem o soočenju človeka in njegove (ne)racionalnosti z umetno inteligenco razveselil Branko Šafarič, ki je letos na globalni ravni prejel nagrado za izjemnega posameznika znotraj nacionalnih organizacij GS1! Naslov njegovega predavanja je »Good Human«.

Kakšen odtis in katere sledi torej puščamo za seboj?
Vabljeni vsi, ki vam je mar za današnji in jutrišnji dan!

Prijava na dogodek

 

Število udeležencev je omejeno. Prijava je obvezna.

Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice do 20.11.2019 oziroma do zasedbe prostih mest.

Udeleženci boste imeli zagotovljen parkirni prostor v garaži GZS do zasedenosti. Brezplačno parkiranje je možno tudi na zunanjem parkirišču GZS. 

 
Osnovni podatki

Dan GS1 Slovenija 2019

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Dimičeva 13, Ljubljana, 1. nadstropje, dvorana A

Dogodek je za člane GS1 Slovenija brezplačen.

Četrtek, 21. november 2019, 9:00 - 14:30

Lili Bahorič
T:+386 1 5898 331
E: lili.bahoric@gs1si.org

Renaud de Barbuat, Monica Bird, Lorna Leaver, Andraž Gavez, mag. Dragan Marić, dr. Lučka Kajfež Bogataj, Aljaž Kovač, Igor Hrovatič, Branko Šafarič, Marija Groznik Stanković, dr. Mateja Podlogar, Janez Zaletel, Matjaž Martini

Program

08:15 Registracija
09:00
Pozdravni nagovor organizatorja
Standardi GS1 in sledljivost
(predavanje bo v angleškem jeziku)
Renaud de Barbuat, glavni operativni direktor GS1 AISBL
Poslovanje preko spletnih tržnic - izkušnje GS1 UK
(predavanje bo v angleškem jeziku)
Monica Bird in Lorna Leaver, GS1 UK
Mali spletni trgovci v Sloveniji
Andraž Gavez, Društvo spletni trgovcev / Fully d.o.o. / mojacokolada.si
Sledenje pošiljk (Track & Trace)
Mag. Dragan Marić, Sportina d.o.o.
Predstavitev zlatega pokrovitelja:
Sledljivost v kovinsko predelovalni panogi - primer Skupine Kovis

Marjan Kralj, Kvint d.o.o.
10:50 Odmor s kavico
11:15
Sledljivost v okolju: Kakšen planet puščamo zanamcem?
dr. Lučka Kajfež Bogataj, Biotehniška fakulteta, UL
Sledljivost v logistiki: Intereuropa in oskrbovalne verige
Aljaž Kovač, Intereuropa d.d.
"Ta pravi" podatki in dobre sledi
dr. Mateja Podlogar, GS1 Slovenija
Zagotavljanje sledljivosti, nujen ukrep v prehranski verigi
Igor Hrovatič, varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano v RS
Kako do dobrih sledi s standardi GS1?
Matjaž Martini in Janez Zaletel, GS1 Slovenija
12:50 Odmor s pogostitvijo
13:25
Vpliv novega pravilnika o logistiki gotovine za trgovce
Branko Šafarič, GS1 Slovenija
Sledljivost v zdravstvu
Marija Groznik Stanković, GS1 Slovenija
Good Human
Branko Šafarič, GS1 Slovenija
GS1 izobraževanje in certificiranje
dr. Mateja Podlogar, GS1 Slovenija
14:25 Sklepna beseda in zaključek

Zlati pokrovitelj


 
 

 

Srebrna pokrovitelja


 
 

 

Mali pokrovitelji


 

Pokrovitelji pogostitve