Pravila GS1 GDSN za merjenje izdelkov

Dosledno upoštevanje priporočil in postopkov GS1 GDSN za merjenje enot je zagotovilo, da bodo podatki o merah enot interpretirani na enak način in razumljivi vsem poslovnim partnerjem.

 

Vsem dobaviteljem in trgovcem priporočamo uporabljati standarde GS1 GDSN za merjenje izdelkov. S tem boste pridobili pravilne podatke o merah, njihovo enotno razumevanje in izognili se boste nepotrebnemu in večratnemu procesu ponovnega merjenja izdelkov in njihovih pakiranj.

Primer merjenja maloprodajnega izdelka

Merjenje maloprodajnega izdelka

V prvem koraku je najpomembneje določiti privzeto prednjo stran izdelka. To je marketinška stran z največjo površino in se določi neodvisno od umestitve na polico. Upoštevati je potrebno smer napisa na izdelku. Glede na privzeto prednjo stran se določi širina, globina in višina izdelka.

Izdelki na prodajnih policah so različnih oblik in standard za merjenje GS1 GDSN določa skladno s tem različna pravila za merjenje takih izdelkov, kot npr. za viseče izdelke, fleksibilne izdelke, Izdelki v obliki mošnjička ali torbice, izdelki z ravno spodnjo površino, pokončni izdelki z diagonalo ali nesimetričnimi vertikalami idr.

Primer pakiranja

Merjenje pakiranja

V to skupino spadajo škatle, zaboji in palete, ki so namenjene za distribucijo. V prvem koraku je potrebno določiti naravno osnovno površino. Naravna osnovna površina (največkrat spodnja stran enote) leži nasproti površine odpiranja.

Kadar na enoti ni nobenih označb in naravna osnovna površina ni razvidna vnaprej velja, da je višina najkrajša mera, globina pa najdaljša mera.

 

Želite svoje izdelke in pakiranja izmeriti na način, da bodo razumljivi vsem vašim partnerjem in pri tem potrebujete pomoč. Kontaktirajte nas: